Så utför man kontorsstädning

Har du någon gång sett ett kontor som både är smutsigt och ostädat? Det är ingen rolig syn, och för en del kliar det i fingrarna att sätta igång med städningen. Och vissa kan till och med må psykiskt dåligt på en rörig plats. De blir så pass påverkade av röran att de inte kan tänka en enda redig tanke. Så långt kanske det inte behöver gå med en ostädad arbetsplats, men helt klart är det inte bra med ett ostädat och smutsigt kontor. För dem som arbetar på ett smutsigt kontor kan det bli en fråga om bristande hygien om det inte städas på kontoret. Och då mår de dåligt, och riskerar att bli sjuka. Då är det bra att veta att det går att få tag i kontorsstädning för företag i Stockholm, bland annat. Så vad krävs vid en kontorsstädning?

Så här bör en kontorsstädning vara

1. Diska all disk – all eventuell disk som finns i pentry eller kök bör ställas in i diskmaskin.

2. Torka rent på diskbänk, arbetsbänk, mikro och köksluckor – det ska inte finnas fläckar i köket

3. Rengör toaletter – det är viktigt att alla toaletter rengörs

4. Rengör handfat – det är viktigt att alla toaletter rengörs

5. Töm alla sopkorgar – det bör inte finnas kvar sopor till nästa dag då det kan börja lukta illa.

6. Fyll på toapapper och handdukspapper – detta brukar alltid gå åt, viktigt att fylla på så att det inte saknas.

7. Torka rent skrivbord – just skrivbord brukar bli smutsiga.

8. Dammsug hela kontoret – det brukar räcka med dammsugning av golv och sedan moppa golven en gång i veckan med vatten och rengöringsmedel.

9. Rengöra matta i entré – en gång i veckan bör entrématta rengöras med mattvätt.

Lägg extra krut på entrén

Detta brukar vara det viktigaste som behöver göras varje dag, beroende på hur stort kontoret är och hur många som arbetar på det. Är det inte ett så stort kontor, behöver man inte städa varje dag, utan då kan det räcka att städa varannan vecka. Men en gång i månaden, eller varannan månad krävs det att städaren gör en storstädning då man rengöra kök, eller pentry mer ingående och att alla badrum och toaletter blir riktigt rengjorda. Det är även bra att satsa lite extra på ingången, då alla kunder brukar komma till entrén och får sitt första intryck av företaget baserat på hur det ser ut just i entrén. Så lägg extra krut på att den är fin.

29 May 2019

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!