Hemstädning underlättar livet i Uppsala

Det borde vara mer accepterat att ta hjälp med hemstädning. Livspusslet i Uppsala är svårt nog att få ihop ändå, utan att även städningen ska ställa till det.

Hemstädning är faktiskt något som alla som har möjlighet borde unna sig. Samhällsekonomin bygger på att vi köper och säljer varor och tjänster. Varför ska inte detta område kunna ingå i det? Det finns nog några bakomliggande anledningar till att vi, med vår svenska mentalitet, inte tycker att det är riktigt rumsrent att anlita städhjälp i hemmet.

I grunden har vi självklart Jantelagen. Detta rättesnöre som vi får med modersmjölken. Om man tar hjälp med hemstädningen så signalerar det liksom att man anser sig vara lite förmer än andra. “Jag är så viktig, min tid är alldeles för värdefull för att jag ska ägna mig åt nåt så simpelt som att städa.” Detta tillåter inte Jantelagen.

Hemstädning ger RUT-avdrag

Sen är det förstås det där med det svenska ekonomiska systemet. Med alla skatter, arbetsgivaravgifter och annat så går det inte att sälja en hushållstjänst hur billigt som helst – även om RUT-avdraget gör sitt till. Därför kostar det förstås lite mer än man skulle önska att få utfört hemstädning.

Samtidigt så är vi svenskar, och särskilt kvinnorna, ett folk som har så mycket krav på oss, uttalade eller outtalade. Att arbeta heltid och dessutom ta hand om barn och deras behov, samtidigt som man ska hålla det rent och snyggt i hemmet i Uppsala, är ett pussel som ofta går dåligt ihop. En så enkel sak som att slippa ansvaret för städningen kan underlätta i detta, oerhört mycket. Boka hemstädning här: hemstädninguppsala.se

21 Sep 2022

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!