När det är dags för storstädning

Få människor tycker det är roligt att städa. Det är ganska tungt och tidkrävande. Det är också en konst att få det riktigt rent. Det finns många sätt att städa på och alla är inte ultimata. Om man ser en professionell städare in action förstår man att det finns en del att lära.

Här berättar vi om hur man kan effektivisera städningen så att resutatet blir så bra som möjligt. 

Tips och råd

Tänk i rutor - Många städfirmor delar upp städytorna i ett rutnät i huvudet. Det gör det lättare att inte missa några ytor.  

Golvet sist - När man städer ska man försöka arbeta uppifrån och ner. Det är såklart för att inte smuts och damm ska komma ner från tak, väggar och möbler på golvet om det redan är rent. 

Husmorstips -  Det finns en mängd gamla bra tips att ta till utan att behöva köpa dyra hjälpmedel. Använd till exempel tvättbara tygblöjor som poleringsverktyg. Riv av bitar från gamla lakan och använd som trasor. Använd en vattenskrapa från badrummet och ta bort smulor med. Stekspaden är perfekt att skrapa bort matrester och annat på golvet med.

Håll ordning - Det finns oändligt med prylar och kläder i våra hem. Försök att hålla ordning med hjälp av förvaring och hänga upp kläder på krokar. 

Ventilation - För att till exempel badrummet ska hållas så rent som möjligt måste det vara torrt. Det är mycket viktigt med god ventilation i badrummet. Finns det ingen försök att öppna fönster så ofta som möjligt och stäng inte badrumsdörren i onödan. Det gäller hela huset, öppna fönster och vädra så ofta som möjligt, framför allt under städningen. Det ger ett fräscht intryck i bostaden med frisk luft.

Hårsprayer och andra sprayer gör badrummet och handfatet väldigt smutsigt. Om det är möjligt ska man försöka spraya utomhus. Tandborstning är ett annat problem. Badrumsspegeln blir lätt smutsig, så stå inte för nära och stäng munnen.

Fläckar - Så fort man har spillt något ska man ta bort det direkt innan det hinner fastna och bli svårare att få bort. Spraya rengöringsmedel direkt och skrapa bort det. 

Gör städningen rolig - Handen på hjärtat, städning är inte särskilt roligt. Men om har sin favoritmusik i hörlurarna eller varför inte en ljudbok. Ta chansen att få egentid samtidigt som du gör nytta. Ett annat tips är att se städningen som det där träningspasset som du inte har tid med. Förena nytta med nöje. Efter att städningen är klar kan man belöna sig med lite vila och en god kopp kaffe.

 

19 Jun 2019

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!