Miljövänligt städarbete på kontor

Medvetenheten om att allt det vi gör ska vara miljövänligt har nått även städbolagen. Det är ju viktigt att allt vi gör som konsumenter ska bli miljövänligt och med stor hänsyn till klimatet och jordens resurser. Vi har redan sett vad som kan hända om vi inte agerar mljövänligt och bara använder fossila bränslen och släpper ut växthusgaser. Vi har redan sett vad som händer om vi slänger en massa plast i naturen, med tanke på det stora plastberg som jut nu flyter omkring i Atlanten. Vi ser också en tempereraturhöjning av jordens medeltemperatur. Värmerekorden slås varje år.

Miljövänlig städfirma viktigt

Så för att vi ska bidra till en miljövänlig utveckling är det viktigt att alla val som vi gör, både som privatpersoner och som företag, är det viktigt att alltid välja det miljövänliga alternativet. Gör vi det som konsumenter sänder det signaler till företagen. Ser branscherna att konsumenterna alltid väljer det miljövänliga alternativet, ser de till att kunna erbjuda just det som är attraktivt för kunden. Det är ett av konsumismens fördelar; den makt man ändå har som konsument. 

En miljövänliga värld är möjlig om medvetenheten om det miljövänliga även kommer från politikernas håll. Vi behöver både miljövänliga produkter – som kontorsstädning, rengöring, bilar, resor och tjänster och vi behöver institutioner som ser till att hela samhället blir miljövänligt. Vi behöver få bidrag från staten till olika industrier som kan ta fram miljövänliga alternativ. Här finns det stora branscherna som uppvärmning, elproduktion och sophantering som viktiga aktörer och som påverkar miljön som mest.

Vi måste minska sopberget

Det svenska sopberget är alldeles för stort och här behöver vi göra mycket för att det ska minska. Dock är det inte så stort om man jämför med många andra länders sopberg. Som exempel kan vi nämna staden Manila på Filippinerna. Där är sopberget fruktansvärt stort. Det måste minska, men vi har hittills inte sett några lösningar på en sådan minskning. Här i Sverige vill vi inte få så stora sopberg som det finns utomlands. Här måste vi alltid i stort som smått, hitta sätt som vi kan minska soporna till det minimala, om det bara går. Vi tror ju att allt är möjligt bara man vill hitta lösningar. Människan är otroligt uppfinningsrik. Ser vi att behovet är tillräckligt stort för att hitta miljövänliga lösningar för att minska sopbergets storlek kommer vi att hitta det.

Därför vill vi rekommendera alla företag att alltid tänka på det som kan vara miljövänligt i alla beslut som man fattar, till och med om det handlar om så triviala saker som kontorsstädning. Om man här har att välja mellan en städfirma som utför kontorsstäd i Stockholm på ett miljövänligt och medvetet sätt, eller ett som inte gör det, rekommenderar vi att man alltid väljer det som är miljövänligt.

25 Jun 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!