Letar du efter kontorsstädning i Västerås?

Behöver du kontorsstädning i Västerås? Att städa ett kontor är inte så olikt vanlig hemstädning då man endast städar det mest nödvändiga och endast det som används som mest. På en arbetsplats blir det som smutsigast i ett kök eller i pentryt där alla som arbetar på kontoret ska samsas om disk och så vidare.

Man kan tycka att det inte kan bli så smutsigt på en arbetsplats, men det kan det. Skulle städningen utebli en vecka, ser man tydligt vad som fattas. Papperskorgar som är överfulla, papperstussar som ligger på golvet. Disk som svämmar över på diskbänkar och överfulla diskmaskiner.

Många på samma ställa smutsar ner

Det blir smutsigt när personer befinner sig i samma lokal och ingen känner ansvaret för att städa utan alla tycker att "någon annan" ska städa eller hålla efter. När alla kollektivt vägrar att ta ansvar blir det smutsigt. Det är då man behöver en städfirma som kan komma och städa varje  dag, varannan dag eller en gång i veckan. Alla som äger företag behöver ta dit en städfirma. Ska personalen gilla att arbeta på kontoret behöver man ha en städad och ren arbetsmiljö.

Välj den som har bäst referenser

Ska man välja en städfirma ska man välja den som är bäst helt enkelt. Så när man letar städfirma så bör man googla "kontorsstädning Västerås". När man sedan får några förslag av Googles sökmotorer så kan man ta kontakt med dem som kommer upp och så kan man ringa och be om offerter och referenser och jämföra dem med varandra. När man sedan ska anlita en städfirma så bör man alltid anlita dem som har kollektivavtal så att man vet att städarna själva får pension när det är dags för dem att vila sig från ett helt liv i arbete. Och att de får sjukpension när de blir sjuka.

Viktigt med rättigheter

Man bidrar till mänskliga rättigheter med rätt fokus när man anlitar städfirma. På samma sätt bör man alltid anlita städfirmor som har F-skattsedel. Det är även en förutsättning för att man ska få dra av på Rut-avdraget när man anlitar en städfirma för städning i hemmet till exempel. En städfirma bör ju alltid ta vara på sina städare, det är ju företagets resurser och ska bli behandlade med den respekt som de förtjänar. När man anlitar städfirmor så blir man en del av hur städarna blir behandlade och man blir en uppdragsgivare och ser man till att bara anlita städfirmor som har kollektivavtal så säkerställer man att de får rättigheter som de ska ha.

9 Jan 2020

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!