Finns det företag att anlita för städning i Nacka?

Nacka är ett bra exempel på en plats där man som konsument och boende kan utnyttja konkurrensen mellan företag och detta oavsett i vilken bransch dessa har sin verksamhet i. Det kan handla om städning, snickeri, målare eller en butiksinnehavare – i Nacka har man alltid en viss fördel som konsument. Hur kommer då detta sig, hur kan man få billigare städning just i Nacka än i exempelvis Västerås eller någon annan stad i Sverige? Jo, det handlar om avståndet till Stockholm och den marknad som finns där. Du kan alltså som boende i Nacka använda även de företag som finns i Stockholm inom exempelvis städning då du ska förhandla om priset.

Pressa priset på städningen

En firma inom städning i Stockholm åker ju nämligen utan problem ut till Nacka då detta är en kort resa med bra kommunikationer inblandade. Här kan man som boende i Nacka på ett helt annat sätt sätta press på företagen och få ett bra pris och detta oavsett om det handlar om städning eller målning.

Det som dock talar för ett företag inom exempelvis städning i Nacka är den lokala aspekten – den som gör att de boende i området i många fall betalar lite extra bara för att bevara orten. Man väljer alltså att betala lite mer för matvaror på det lokala snabbköpet, man lägger lite extra på snickarjobbet och man kan tänka sig att betala mer pengar för sin städning. Det här är inget unikt för just Nacka utan detta är något som sker över hela landet – man vill helt enkelt att den stad man bor i ska överleva och kan man då som konsument bidra, ja, då gör man ofta det. Det här är alltså väldigt naturligt.

Jobbar företag inom städning i Nacka även i Stockholm?

Det går ju även att se saken ur företagets synpunkt och då vänder man bara på det vi sa ovanför. Nämligen att även företagen i Nacka kan söka sig in till Stockholm för olika uppdrag. Det är ju, trots allt, lika bra kommunikationer och lika kort resväg oavsett vilket håll man reser, eller hur? Ett företag inom då exempelvis Nacka kan ju därmed utan problem även utföra jobb inne i Stockholm även om naturligtvis det största fokus ligger just på Nacka. Men kan man som företag inom städning hitta en stadig krets av kunder inne i Stockholm så är ju detta naturligtvis väldigt attraktivt och detta då man inte är bunden till just Nacka på något sätt.

Det här med konkurrensen går alltså båda vägar om man bor i Nacka och något som både kunder och företag kan utnyttja. Kunderna ställer företagen mot varandra och företagen tävlar mot varandra om jobb i både Stockholm, Nacka och andra mindre orter i närområdet. Sedan om det handlar om städning, snickarjobb eller dränering spelar ingen roll men det man alltså kan säga är att det i slutändan främst är positivt för konsumenterna. En städning i Nacka kan alltså, tack vare konkurrensen, bli billigare än en motsvarande i Västerås.

20 Jan 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!