Det ansvaret har fastighetsägare

Visste du att som fastighetsägare har du i princip allt ansvar för fastigheten? Då gäller det all slags renovering som krävs för att fastigheten ska fortsätta fungera som en säker fastighet. Det gäller allt underhållningsarbete som krävs för att fastigheten ska vara i så gott skick den bara kan vara, såsom kontorsstädning, snöskottning och eventuell trädgådsskötsel. Särskilt viktigt är det på vintern när det det kommer mycket snö, har man då sin fastighet i Stockholm där det bor många människor, har man som fastighetsägare särskilt ansvar för att all snön som ligger på taken kommer bort. Då har man ansvar för all snöskottning i Stockholm, att taket på sin fastighet blir fritt från snö och is, så att inget av det ramlar ner i huvudet på folk.

Så säger lagen om snöskottning

Lagen säger nämligen att ansvaret för, om det skulle hända något, att någon skulle bli skadad av att det ramlar ner snö och is från taken, då är det fastighetsägaren som står ansvarig för den personens skada. Som fastighetsägare kan man råka i fängelse om man inte tar bort allt som har med snö och is som hamnar på taket, och det gör det alltid när det snöar. Därför måste man som fastighetsägare, hålla koll på nederbörd och se till att själv, eller anlita någon annan som går upp på taket och skottar bort snö och is. Är man det minsta höjdrädd, bör man inte gå upp på taket. Då är det faktiskt bättre att se till att snöskottare som är vana vid snöskottning på höga höjder går upp på taket och skottar bort en snö och is som riskerar att ramla ner på oskyldiga och ont anande människor som går nere på marken.

Finns många snöskottarfirmor i Stockholm

Som tur finns det många snöskottarfirmor att välja mellan i Stockholm. Det viktigaste är att man får tag i någon när man behöver det som mest. Snöar det, är det viktigt att få upp någon på taket innan det har kommit så pass mycket att det börjar ramla ner i för stora sjok och som kan vara riskabelt för dem som befinner sig nere på marken. Det är även viktigt att de som skottar snö vet vad de gör och som kan skotta på säkert sätt. Det är viktigt att de kan skotta på säkra sätt så att ingen av dem ramlar ner själva, från taket. Som fastighetsägare är det inte roligt att bli ansvarig för att någon av snöskottarna ramlar ner.

20 May 2019

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!