Behöver du en skurmaskin?

När man ska städa stora ytor, är det mycket viktigt att man skaffar sig en riktig skurmaskin som enkelt och effektivt både suger i sig allt damm och mindre skräp som kan ligga kvar på golvet, och som samtidigt även rengör golvytorna med vatten och rengöringsmedel. Har man ett stort kontorslandskap med stor mängd personal som alla går in med skorna på i ur och skur, så behöver man rengöra golvet riktigt ordentligt. Det är den tiden på året nu, när halva hösten kommer med in ur ytterdörren. Det är då man behöver en ritkigt bra skurmaskin som tar hand om smutsen.

De allra flesta skurmaskinerna fungerar som en kombinerad dammsugare och som har en borste, som skurar i runda cirklar, med vatten och rengöringsmedel. På så sätt behöver man inte först dammsuga ytorna och sedan gå och skura golvet. Med en skurmaskin görs allting på en och samma gång, vilket kortar ner tiden för rengöringen av stora ytor.

Så fungerar en skurmaskin

Det finns vanliga skurmaskiner som fungera som kombinerad dammsugare och som har en vattenbehållare där man häller i rengöringsmedel. Sedan sprutar skurmaskinen ut vatten med rengöringsmedel samtidigt som den suger i sig både vatten, damm och skräp. Men det finns även ovanligare skurmaskiner som själv tillverkar sitt eget rengöringsmedel. Så här fungerar det. Man häller i vatten och salt. Sedan laddas vattnet inne i skurmaskinen med ett filter med plus/minus membran. Det syresättervattnet med miljontals bubblor. På så sätt "laddas" vattnet med en förmåga att rengöra smutsiga ytor, samtidigt som borstarna effektivt borstar golvet och "dammsugaren" dammsuger ytan. Det är ganska ovanligt med en skurmaskin som gör sitt eget rengöringsmedel.

Så hanterar du en skurmaskin

Som med andra större städmaskiner kan man antingen gå bakom den medan den städar och skurar, eller, om man ska städa större ytor, så kan man även åka på den och manövrera den som en liten truck. Det är inte särskilt svårt att hantera en skurmaskin. Vissa av dessa kan man behöva hålla i ett handtag så att den går framåt medan man riktar den åt olika håll där man behöver få städat och rengjort. Många av skurmaskinerna kan man både använda utomhus, såväl som inomhus. Ibland kan man behöva rengöra större ytor utomhus, som terasser, innergårdar och ytor som är halvt inomhus såväl som inomhus. Då är en skurmaskin perfekt för att rengöra ytor som det är viktigt att de är rena.

9 Nov 2019

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!