Är du på väg att flytta?

Som ett genomsnitt gällande svensken flyttande så brukar man säga att vi flyttar tio gånger under en livstid. De sker som en följd av studier, jobbmöjligheter, kärlek, att man är i behov av större yta och så vidare - naturliga orsaker som alla kan förstå och relatera till. En flytt som sker till en annan stad kräver bättre planering och ofta lite mer hjälp än vad en flytt inom samma stad gör.

Ska du exempelvis flytta från Stockholm till Sundsvall så gör de dryga fyrtio milen städerna emellan att du också bör planera bättre - av den enkla anledningen att du vare sig har tid eller råd att åka flera svängar fram och tillbaka.

En flytt inom samma stad blir lite enklare, men den ska för den sakens skull inte underskattas. Något som tyvärr många har en förmåga att göra; något som sedan kan innebära problem som också kan komma att kosta pengar.

Det senare gäller misskötsel av den obligatoriska flyttstädning som ska genomföras. Missar man sin flyttstädning så får man också vara beredd att betala ersättning till de som ska flytta in; en ersättning som ska täcka kostnaden för en städfirma.

Tips för att klara flytten från Stockholm

Vi tänkte ge några små tips som gör att din flytt blir enklare. Tips som går att använda såväl för den kortare som för den lite längre flytten. Vi väljer här att fortsätta med exemplet om en flytt från Stockholm till Sundsvall.

  • Den större bilen: Det viktigaste är att man får till att hyra en så stor bil som det bara är möjligt (och som det egna körkortet ger tillåtelse att köra). Det förutsätter att man är ute i god tid - särskilt gäller det i Stockholm där det finns en högre konkurrens i och med de många flyttar som dagligen sker. Har du råd med en flyttfirma - något som idag går att använda Rut-avdraget för - så är det en lösning som rekommenderas. Förr fanns det ett flyttbidrag att ta in i beräkningen om en flytt skedde från en större till en mindre stad. Det finns inte längre. Vill man vara lite politiskt så kanske det är ett sådant som åter kan stimulera flyttar tillbaka till glesbygden igen?
  • Sälj! Passa på att rensa ut innan flytten. Står det tio kartonger i källaren - hur troligt är det att du kommer att använda innehållet i dessa i den nya bostaden? Av erfarenhet så vet vi att många av dessa enbart kommer att byta förråd och här är rådet att du säljer av det som inte kommer att användas. Det går att använda Blocket eller den nya gratistjänsten Schpock för att snabbt nå potentiella kunder.
  • Flyttstädning Om du inte vill lägga pengar på en flyttfirma så bör du definitivt göra det gällande din flyttstädning. Den tar tid och den kräver extrem noggrannhet. Vi rekommenderar hjälp med flyttstädning vid i stort sett alla flyttar - även de som sker inom samma stad, exempelvis inom Stockholm - och vi gör det dels för att du ska slippa slita i onödan, dels för att slippa krav på ersättning och dels också för att du ska fokusera på att komma på plats i din nya bostad. Tänk efter själv hur trött man är efter att ha flyttat - både mentalt och rent fysiskt. Att då återvända för att genomföra en flyttstädning… Ta hjälp! Läs mer här.
  • Tjuren vid hornen! Du har burit in alla möbler och alla kartonger. Det är inte läge att slappna av och vara nöjd med detta. Många väljer att ställa in sina kartonger i ett rum och där blir det sedan stående under en längre tid. Ta tjuren vid hornen direkt och lägg in alla kläder i garderoberna, sätt upp tavlorna och hyllorna samt packa in allt porslin. Vila kan du göra efteråt.
4 Sep 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!