Viktigt med en ren arbetsmiljö

Det sägs att man inte brukar sakna något förrän de är borta. Man tänker sällan på det som fungerar, tills det slutar fungera av någon anledning. Man tänker inte på att bilen fungerar tills den plötsligt slutar gå och hostar och hackar. Det är ingen som tänker på att man är frisk, tills man blir sjuk. Då inser man plötsligt hur oförskämt frisk man var innan. Något som man tog för givet medan man var frisk, tills man blev sjuk och saknade hälsan man tidigare hade. Så kan det vara på en arbetsplats. Så länge någon kommer och städar och gör rent på arbetsplatsen, tänker man sällan på att någon faktiskt kommer städar. Det är först när någon INTE kommer och städar som man uppmärksammar detta faktum.

Skulle alla soparbetare strejka samtidigt skulle det orsaka kaos i vårt samhälle. Det är i sådana (fiktiva) fall som man märker hur välbehövligt det är med städning och sophämtning. Utan städning på arbetsplatsen, skulle det snart svämma över av disk, damm, pappersservetter och smutsiga skoavtryck på golven. Då inser man hur viktigt det är att någon faktiskt kommer och städar på kontoret.

Har man kontoret i Stockholm har man så många som 1.500-tal städfirmor att välja mellan. Det saknas inte stäfirmor i huvudstaden, om man så säger. Varför inte anlita en städfirma som är experter på fastigheter och som driver ett av de största fastighetsbolagen i Stockholm? Då vet man att man får en städning av sitt kontor som håller hög kvalitet. De flesta kontor behöver regelbunden städning. Om inte, får man en väldigt dålig arbetsmiljö. Särskilt datorer drar åt sig damm och lämnar hela dammtussar på golvet, eller på borden.

Detta behöver rengöras på kontor:

Skrivbord

De skrivbord som finns på kontoren behöver rengöras varje dag. Många tar med sig kaffemuggar till sina skrivbord. De kan bilda bruna cirklar på skrivborden. Datorerna som står på skrivborden drar åt sig damm. Har man använt penna och suddgummin kan det blir smutsigt efter det. Det kan finnas papperstussar som behöver slängas (vissa hamnar bara bredvid papperskorgen av någon anledning).

Pentry

Det pentry, eller kök som personalen använder dagligen, behöver oftast rengöras varje dag. Det blir ofta disk som blir stående i diskhon, även om det finns diskmaskin. Vissa kan tro att kaffekoppar och skedar har egna ben som tar dem till diskmaskinen på egen hand.

Matbord och stolar

All matbord och stolar som personalen använder varje dag, behvöer ofta torkas rena. Det blir lätt smulor kvar, eller fläckar från tallrikar och glas.

Kaffeautomat eller bryggare

Kaffeautomaten blir ofta full med fläckar. Ibland kan det skvätta kaffe vid sidan om kaffebryggaren, eller automaten.

Badrum och toaletter

Varje dag bör toaletter och badrum rengöras för att de inte ska lukta, och för att det inte ska bli fläckar kvar efter tvål och handtvätt. Där kan man behöva fylla på toalettpapper och pappershanddukar.

Läs mer om företag som gör städning i Stockholm som sin affärsidé på: stockholmstädning.se.

11 Jun 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!