Vad kostar det att hyra skurmaskin?

För kontorsstädning, efter ett bröllop, en stor fest eller ett barnkalas kan det behövas en storstädning av den lokal som festen varit i. Är det en större lokal eller kontor kan behovet finnas att hyra en skurmaskin. Istället för att skura för hand i timmar så gör maskinen jobbet betydligt snabbare. Det är inte heller speciellt dyrt – i alla fall inte så länge de mindre modellerna hyrs.

Precis som att det finns olika storlekar och modeller av skurmaskiner att köpa så finns det olika modeller att hyra. Val av modell är framförallt det som avgör priset när skurmaskinen ska hyras. De billigaste modellerna väger inte mer än 20-25kg och kan lätt vikas ihop så att den kan tas med i en bil. Bredden på skuren är ungefär 50cm. Därmed kommer man åt lätt och kan skura snabbt så länge som det är inte är riktigt stora ytor (ex. träningshallar). Dessa små kostar ungefär 500kr per dag och gör att man sparar flera timmar i arbetstid mot att skura med mopp. Dessutom blir resultatet betydligt bättre.

De som däremot har större yta att städa kan istället hyra en större skurmaskin. De ”mellanstora” går man bakom och styr enkelt över den yta som ska skuras. De allra största sitter man ovanpå och kör likt en åkgräsklippare. De sistnämnda är även de dyraste modellerna att hyra.

Det andra som tydligt påverkar priset är under hur lång tid som skurmaskinen behöver hyras. Priserna brukar vara olika beroende på om det bara är en dag eller om den ska hyras en hel vecka. Finns behovet under flera månader bör man överväga två alternativ. Är det en mindre modell är det mest ekonomiskt att köpa in den. Är det en större, och betydligt dyrare modell, kan leasing vara bättre. Med leasing ges även fördelen att man kan få service, reparationer m.m. i själva avtalet.

En stark rekommendation är att skicka offertförfrågan till flera olika företag för att därigenom kunna ställa dem mot varandra. Priserna kan skilja stort mycket beroende på vilken kundgrupp som företagen vänder sig mot.

Sammanfattning:

Det är framförallt två saker som avgör vad det kostar att hyra en skurmaskin. För det första modellens storlek. Här finns det skurmaskiner från ca 500kr upp till flera tusen kronor per dygn. Det andra som är avgörande är hur många dagar som den ska hyras. Behöver den hyras över flera månader kan leasing vara ett mer ekonomiskt fördelaktigt alternativ.

För dig som är intresserad av att köpa, hyra eller leasa en skurmaskin så kan du läsa mer här.

 

15 Sep 2017

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!