Städningen är jätteviktig för att personalen ska hålla sig frisk

För att alla medarbetare ska må bra är det viktigt att kontoret är rent och fräscht. Ett dammigt kontor gör det svårare att koncentrera sig och att utföra ett fokuserat och kreativt arbete.

Arbetsmiljön är a och o och en professionell och ordentligt gjord kontorsstädning gör alla som vistas i lokalerna gott, även besökare och kunder. Som de flesta vet kan damm ge upphov till allergier med symptom som trötthet, huvudvärk, kliande ögon och snuva. Men i lokaler som inte städas regelbundet får också bakterier och smitta härja obehindrat, vilket leder till att förkylningar sprids lättare. Detta ger fler sjuka medarbetare och minskad arbetsstyrka, vilket påverkar effektiviteten och kanske även företagets siffror. Dessa är anledningarna till varför det är så viktigt med rena lokaler och varför man ska vara noga då man upphandlar städtjänster.

Saker att tänka på vid val av städföretag

När man letar städföretag ska man inte bara se till priset då ett lågt pris ofta indikerar ett oseriöst företag. De kanske inte betalar rättvisa löner och fuskar eventuellt också med skatten. Fråga därför om det finns kollektivavtal och be även om referenser och ring upp dessa. Personalen bör också vara utbildad och ha möjlighet till regelbunden vidareutbildning.

Det kan också vara intressant att veta vilka tilläggstjänster företaget erbjuder. För att städföretaget ska kunna lämna en offert brukar de komma ut på ett besök och titta på lokalerna. Då har man samtidigt möjlighet att ställa frågor och göra en första bedömning av företaget. Läs mer om kontorsstädning på denna hemsida: https://www.kontorsstädningkungsholmen.se

8 Dec 2020

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!