Städmaskiner

Är du butiksinnehavare med stora golvytor att hålla efter och göra rent? Eller bedriver du industriverksamhet i stora lokaler där golven tar emot mycket slitage och nedsmutsning? Då är en städmaskin någonting för dig. Där vanliga städverktyg inte räcker till hjälper dig en bra städmaskin att hålla snyggt och dessutom vårda dina golv på ett för underlaget passande sätt. Städmaskiner finns i flera olika varianter, både mindre där du går bakom och större där du rattar maskinen framåt. Många företag har specialiserat sig på att sälja och hyra ut städmaskiner och det finns ett stort utbud. Vi hjälper dig att hitta en typ av städmaskin som passar för dina behov.

Sopmaskiner

I likhet med en dammsugare gör en sopmaskin golvet fritt från damm och skräp, men i större skala. Och till skillnad från en dammsugare har sopmaskinen en roterande borste som samlar in skräpet och sopar in det till en behållare. Större modeller har flera borstar som jobbar simultant, en del har även mindre borstar som lättare kommer åt i hörn och invid väggar. De största modellerna av sopmaskiner är körbara och manövreras med en ratt. De klarar att sopa stora ytor i exempelvis parkeringshus och garage

Skurmaskiner

En skurmaskin har två tankar, en för rent och en för smutsigt vatten. Den blandar rent vatten med skurmedel och skurar intensivt med roterande borstar bort den mest envisa smuts. Det smutsiga vattnet sugs sedan upp till smutstanken och lämnar golvytan torr och färdigstädad. Skurmaskiner finns i många varianter från enkla med handtag som inte är mycket större än en golvmopp till stora industrimodeller som klarar att skura ett mässgolv på en påfyllning.

Kombimodeller

Vissa städmaskiner kombinerar sop- och skurfunktionen, de kallas kombimodeller. Med kombimodellen spar du tid eftersom den både sopar, skurar och torkar golvet där du för fram den. Kombimodellerna är ofta ganska stora, men finns både som handdragna och körbara modeller. Riktigt trånga ytor är dock svåra att komma åt med en kombimodell.

Polermaskiner

Har du hårda golv som behöver poleras behöver du en polermaskin. Polermaskinen arbetar högeffektivt för att polera ditt golv, ofta kombinerat med en dammupptagningsfunktion, vilket gör den idealisk för miljöer där man vill undvika att virvla upp damm.

Ångtvättmaskin

En ångtvättmaskin gör rent helt utan kemikalier, genom att hetta upp vatten till ånga och med dess hjälp lösa upp smutsen. Detta är mycket bra i miljöer där exempelvis barn vistas, eftersom de städade ytorna blir helt allergifria. Ångtvättmaskiner blir alltmer populära och det finns numera många modeller även för hemmabruk.

Välja modell

När du väljer bland alla städmaskiner på marknaden är det viktigt att tänka på vad för sorts utrymmen du förfogar över. Finns många vinklar och vrår passar det bäst med en lättmanövrerad, lite modell. Tänk också på de utrymmen där du fyller på vatten och förvarar maskinen och se till att maskinen kommer in där.

12 Oct 2017

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!