Så bör en riktigt bra kontorsstädning gå till

Den som någon gång har stått utan städning en dag, någon vecka eller längre, vet hur viktig städningen är. De allra flesta av oss lägger aldirg m'rke till att det är städat. Man vänjer sug snabbt vid att det är snyggt och städat, att det inte ligger skräp på marken eller på golvet, att dammet är borta och toaletterna är rena och fina.

Däremot märker de flesta av oss när det inte är städat. Plötsligt ligger det papper där det inte ska ligga. Plötsligt är det märken kvar efter smutsiga händer, efter graffitti på väggarna. De flesta förstår att städarna är bra mycket viktigare än vi tänker på dagligdags. Man märker när städarna gör sitt arbete, verkligen, när de någon gång strejkar. Som tur är det, sällan som de faktiskt gör det. Däremot märker alla när sophämtarna strejkar, vilket händer då och då. De flesta är tacksamma över att det inte händer särskilt ofta.

Så är det även med kontorsstädning

Skulle kontoret någon gång bli utan städning skulle personalen märka det på en gång. Kontor, om det är många anställda på företaget blir ofta mycket smutsiga. Att arbeta i en smutsig miljö är inget som är särskilt attraktivt. De flesta vill ha en städad och snygg arbetsmiljö. Har man bara det, är det så mycekt lättare för alla att kunna koncentrera sig på det som de har för händerna. 

Som ledare för ett företag gäller det att se till att personalen får bästa tänkbara arbetsmiljö; det vill säga kontoret. Att ansavra för att kontoret blir städat regelbundet är viktigt för att företaget ska vara framgångsrikt och nå de vinstmål, och kanske krav som man har från ägarna.

Hur ska en framgångsrik kontorsstädning se ut?

Det blir ofta plottrigt då man har bestämda arbetsplatser och det är lätt hänt att den som sitter på en och samma arbetsplats lägger saker på den egna platsen; mobilsladdar, egna fotografier, kaffekoppar som blir stående, man ställer dina smutsiga skor och stövlar på golvet. Då är en städning av arbetsplatsen viktig just när det kommer till de utrymmen som personalen anser är "deras". 

  • Torka av alla skrivbord
  • Torka av skrivbordsstolar
  • Rengöra golv
  • Rengöra kök eller pentry
  • Rengöra toaletter
  • Fylla på papper i toarullar och handduksbehållare
  • Fylla på tvål i badrum

För alla som arbetar med kontorsstädning, är det viktigaste att ha ögon för vad som är smutsigt, vad som behöver göras och få rent alla ytor. För mer information om kontorsstädning, till exempel som man kan få i Göteborg, läs: kontorsstädninggöteborg.biz.

19 Oct 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!