Olika metoder för att hitta en städfirma

Det finns flera metoder man kan använda sig för att hitta en städfirma. Beroende på vad man prioriterar (trygghet, ekonomi, tid) kan det ena sättet passa bättre än det andra. Om man till exempel vill satsa på att få ett så billigt pris som möjligt är det bra att ta in offerter från flera olika firmor. Då är det ett bra alternativ att gå via en offertsida. Om man istället prioriterar tid och vill få det överstökat så fort som möjligt, kan en enkel sökning på nätet räcka långt. Här ger vi tips på hur du kan göra.

Gå genom en offertsida

Offertsidor har blivit mycket populära efter att de först började lanseras på nätet. Om du inte känner till fenomenet är det en sida där du skickar in en uppdragsbeskrivning, till exempel att du behöver flyttstädning i Norrtälje, varpå sidan skickar ut ditt uppdrag till flera olika aktörer i närområdet (Norrtälje i det här fallet). När firmorna har tagit emot ditt uppdrag besvarar de med en offert.

Tänk på att göra uppdragsbeskrivningen så precis som det bara går. Om du behöver flyttstädningen i en ort några kilometer utanför Norrtälje är det bra att skriva det, och inte bara ”Norrtälje”. Det här hjälper firmorna att göra en så precis offert som möjligt.

Använd karttjänster

Vill du hitta städfirman närmast dig? I sådana fall är karttjänster mycket smidiga att använda sig av. Allt fler entreprenörer satsar på en ordentlig närvaro på nätet och med det finns också allt fler med på stora karttjänster. I och med att reskostnad kan vara en faktor för priset kan det här tillvägagångssättet faktiskt göra så att du pressar priset lite grann. För att det ska bli någon skillnad krävs dock att städfirmorna ligger långt bort från dig – bor du i en storstad som Stockholm har du säkerligen många firmor i närområdet, och resvägen utgör då knappast någon stor faktor. Ta inte bara vilken firma som helst, se till att just det du eftersöker erbjuds, oavsett om det är trappstädning, vanlig hemstädning eller flyttstädning.

Hör med vänner och bekanta

Bor du i ett litet mindre samhälle, till exempel Norrtälje, känner du säkerligen folk i olika delar av kommunen. Det kan löna sig att helt enkelt fråga om någon använt sig av en städfirma nyligen och vad de tyckte om arbetet. Fråga gärna hur noggranna de var, om de höll tider och om kommunikationen skedde på ett bra sätt.

Fördelen med att få en städfirma rekommenderad av en vän är att du kan lita på vännen istället för anonyma recensioner och omdömen som du hittar på nätet. Särskilt fördelaktigt är det om vännen anlitade städfirman för samma jobb som du vill ha utfört. Flyttstädning är en annan sak än exempelvis vanlig hemstädning.

20 Nov 2017

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!