Kontorsstädning ökar trivseln och gör företaget mer effektivt

Du som har anställda vet säkert att det ibland dyker upp konflikter kring städningen. Om du anlitar någon till kontorsstädningen ökar det inte bara trivseln utan arbetsplatsen blir tryggare.

Du som har anställda har nog råkat ut för att det uppstått konflikter i samband med städningen i lokalerna. I fikarummet är det fullt med disk och det börjar dyka upp lappar som ”din mamma jobbar inte här”. Vissa lägger tid på att göra städscheman och likväl så blir det inte så rent som det borde. I och med Covid-19 har också riktlinjerna ändrats. För dem som inte har möjlighet att arbeta hemma bör lokaler där många vistas städas varje dag och ibland flera gånger om dagen. Det tar också tid från den ordinarie verksamheten. Det är tack och lov inte svårt att hitta en prisvärd och effektiv firma som arbetar med kontorsstädning i Malmö som kan hjälpa till.

Hur går en kontorsstädning till?

Många städfirmor som erbjuder kontorsstädning i Malmö har flexibla lösningar beroende på ditt behov. Det kan vara att komma flera gånger i veckan eller bara någon gång i månaden. Du kan också i regel välja om städarna ska komma efter arbetsdagens slut eller innan arbetet sätter igång. Professionell kontorsstädning bidrar inte bara till ökad trivsel utan skapar också en hälsosammare miljö för dina anställda. Toaletter som städas professionellt minskar också risken för smittspridning, oavsett om det är Covid-19 eller vinterkräksjukan som går. Under Covid-19 skapar det också större trygghet hos anställda att veta att arbetsplatsen är städad enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det du bör kontrollera när du anlitar någon är att se över vilka försäkringar som städföretaget har.

Vad ingår i en kontorsstädning?

Det finns ofta många flexibla lösningar och du kan utgå från exempelvis om det vistas många besökare i lokalerna eller bara några få anställda.

Vanligen är det följande som görs:

  • Noggrann städning av toaletter, vilket inkluderar alla ytor och påfyllnad av tvål och pappershållare.
  • Rengöring av golv och trapphus. Det är ofta som det missas att trapphus eller entrér behöver rengöras lite extra då det finns kontaktytor.
  • Städning av möteslokaler och inte minst fikarum där disken lätt samlas på hög
  • Har du växter så kan du få dessa ompysslade och utbytta vid behov

Det är också en fördel att anlita en städfirma som har professionellt utbildad personal. De vet hur man ska städa effektivt och få bäst resultat samt vilka rengöringsmedel som bör användas vart.

20 Aug 2020

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!