Kontoret viktigare än du tror

Ett rent kontor är det minsta man förväntar sig om man besöker ett företag. Det är vad man tar för givet, om det är ett seriöst bolag. Är man ett företag och inte anser det som en självklarhet att ha ordning och reda på sin administration, som inkluderar ordning och reda på kontoret, kan man anta att resten inte heller är så noga. Som att betala sina räkningar, och sin skatt, eller betala ut lön till sina anställda. Tycker man däremot att man vill fokusera sin verksamhet på det som är ens kärnverksamhet, kan man i så fall då köpa in de tjänsterna; bokföring, skatteinbetalning, revision – och städning. Allt hänger ihop. Ordning och reda – pengar på fredag. Och till ordningen och redan hör reda i finanserna. Den som missköter sitt kontor lär även missköta sina affärer. Det är vad de flesta drar för slutsatser om man ser ett illa skött kontor.

Kontoret är ett ansikte utåt mot kundera

Det är inte bara kunderna som ska få förtroende för företaget. Även personalen och arbetskraften på företaget behöver det. De ska arbeta för det som är bäst för företaget. Allt från de som producerar det som nu produceras i företaget, till de som marknadsför det. Har  inte de förtroendet för företaget och dess ledning, produkter och personal, kommer inte heller kunderna att få det. Det är därför viktigt för företagsledningen att få personalen att tro på företagets affärsidé, vision, målsättning och allt det som det står för. Därför bör de trivas så bra det bara går när de är i företagets lokaler hela dagarna.

Vad är en bra arbetsmiljö?

En bra arbetsmiljö bör ge så bra ljus, värme och ventilation som det bara är möjligt. Sedan behöver de även så bra kontorsmöbler. De som sitter vid skrivbord ska kunna få det ergonomiska  sittstöd som de behöver. Det ska vara tillräckligt ljust så personalen inte behöver anstränga ögonen och det ska kunna komma in så pass bra med syre att inte det tar slut under arbetsdagen. Till sist behöver de ett så välstädat kontor som det bara är möjligt. Även andra typer av arbetsplatser behöver bra ljus, ventilation och värme, och välstädade arbetsmiljöer. Oberoende om det handlar om gym, simhallar, idrottshallar, industrier, bagerier eller sågverk; alla ska få en bra arbetsmiljö där de kan trivas när de vistas där hela dagarna. Då gäller det att arbetsgivarna ser till att miljön är så bra den bara kan bli. Har man stora ytor att hålla rent på, kan det vara värt att titta på ordentliga städmaskiner. Som de här.

28 Jan 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!