Ingen märker när det är städat

När man har ett kontor och det är städat och fint är det ingen som tänker på att det faktiskt är ”någon” som kommer och städar det. Däremot märker alla när ”någon” inte har varit där och städat. Redan efter några dagar börjar hela kontoret att förfalla; det ligger papperstussar överallt på golvet i badrummet, diskbänken svämmar över av disk, kaffefläckarna gör sig påminda på skrivborden och så vidare. Känns det igen?

Det är alltid "någon" som städar på kontor

Det är märkligt detta med städning på kontor; plötsligt blir det ”någon” annan som ska städa och hålla rent. Om alla hjälptes åt, skulle det inte behövas ”någon” annan som gjorde jobbet. Men fastän det uteslutande är vuxen som arbetar på kontor, hjälper det inte. ”Någon” annan ska göra det, och ”någon” annan brukar alltid vara ett städföretag som kommer och gör jobbet. Tur är väl det, annars hade kontorspersonalen badat i papperstussar i badrummet, de vita skrivborden hade blivit bruna av runda cirklar efter kaffemuggar.

Så hittar du kontorsstädare i Malmö

Så när man väl insett att man behöver ett städföretag till sitt kontor, någonstans i landet, var ska man hitta det? Och vilka kriterier ska man leta efter? Varför inte leta efter ett städföretag som är erfarna? När det kommer till olika ämnen som kan lämna fläckar efter sig på mattor, plastgolv, linoleummatta eller trägolv, då gäller det att veta vilka rengöringsmedel som passar bäst p både olika fläckarna. Ska man gnugga? Eller bara blötlägga? En annan sak som är viktig är bemötandet. Ska man ha personal som kommer in på ens kontor gäller det att det är människor som kan ta människor, som är trevliga och det är väl bra om de gillar sitt jobb.

Välj guldkornen bland över 350 städföretag

Bara i Malmö finns det över 350 städföretag som kan ta på sig att städa kontor, så vilka ska man välja? en av de sakerna som politikerna ville när de bestämde sig för att införa RUT-avdragen för städfirmorna var att få hela den branschen att börja betala alla de skatter som de skulle. Inget företag skulle komma undan med att betala sina anställda "svart", utan att betala skatter och arbetsgivaravgifter. Genom att subventionera städningen, fick man branschen att börja betala av alla skatter, eftersom Skatteverket är det som beviljar RUT-avdrag. I så måtto måste man säga att RUT-avdraget har tjänat sitt syfte. Idag vill alla betala in sina skatter, eftersom det gynnar kunderna som endast betalar en tredjedel av vad det annars hade kostat.

Ta offert och referenser när du väljer

Om du inte kommer på något bra städföretag i Malmö kan du ju alltid googla efter en städfirma och sedan skriva in Malmö, om det är där du behöver kontorsstädning. Ta sedan kontakt med den som komemr upp, be sedan om offert och referenser. Sedan väljer du den som har bäst referenser, inte bara lägst pris. Du vill ju att de är ett seriöst företag, och inte bara tar låga priser  bara för att knappt städa, eftersom de tänker att du som kund får "vad du betalar för", på ett snuttigt sätt. Vissa oseriösa företag lägger sig så lågt i pris så att de får så många uppdrag som möjligt, men när de väl städar blir det knappt städat eftersom "du får vad du betalar för". Vilket oftast innebär att det knappt blir städat alls, och varför ska man då anlita dem?

4 May 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!