Få rent på kontoret

Har ni ett företag kan man vilja fokusera på de som är företagets kärntjänster. Det kan vara svårt att få tiden över till att efter arbetsdagen städa de gemensamma utrymmena. Dessutom får man ofta en undermålig städning till följd av att de flesta inte kan städa. Många tror att städa, det kan alla, men frågar man någon som har det som sin profession, får du ett svar att alla inte kan städa. Det låter ju så enkelt; dammsuga, torka bort damm och moppa. Faktum är att det kräver noggrannhet, vilket inte alla har. En professionell städare kan teknikerna för att städningen blir ordentligt genomförd och på alla de ställen där det behövs.

De arbetar med rätta kemikalier

De har produkterna som krävs för att få bort fläckar och smuts på olika ytor. Det krävs olika sorters kemikalier för att få bort kalkavlagringar i badrum, som exempel. Fönster och speglar ska ha andra vätskor för att blir riktigt rena, än de som kan användas för handfat, badkar och dusch. I köket är det i sin tur andra fettlösande kemikalier som krävs för att det ska bli ordentligt rent. Många känner inte till vad som krävs för att få bort smutsen.

Få bort sjukdomsbakterier

Anlitar man en städfirma, vet man att det blir ordentligt rent. Bakterier som får ligga och gro gör personalen sjuk. Då måste man anlita en professionell städare som kan förhindra detta. Det samma gäller platser som dagis och skolor. Barnen smittar ofta varandra och skolpersonalen när de nyser och hostar. Vinterkräksjuka, som exempel förhindras att spridas enbart med hjälp av klorin. På många sätt är det rätt sorts städning som ska till för att inte sprida smittosamma sjukdomar.

Få ett kontor som inte för folk sjuka

Även kontor behöver riktiga rengöringar för att inte personalen ska bli sjuk. Här kan bakterier frodas på oväntade ställen som tangentbord och musar till datorerna. Även i gemensamma utrymmen som i matsal, pentryn och kök kan bakterier föras vidare. Att då anlita en professionell städfirma kan kännas betryggande för att veta att arbetsplatserna är rena. Det skapar en bättre arbestmiljö och större trivsel i rena arbetslokaler.

Ge ett förtroendeingivande intryck

Tar man hem kunder får de också ett bättre intryck av ett rent och fint kontor. MÅnga gånger kan man vilja kunna ta kunder på besök på kontoret och då är det mycket viktigt att ge ett bra intryck. Har man då ett stökigt kontor försvinner förtroendet. Har man däremot ett rent och stiligt kontor inger man det förtroende som krävs för att få nya och behålla dem ni vill ha kvar. Läs mer här om ett företag som städar kontor och arbetsplatser på: http://www.städninglidingö.nu.

22 Mar 2018

Välkommen

Du har hittat till vår blogg om städning och lokaler. Det kan vara kontorsstädning, hemstädning, flyttstädning men även tips om hur du på andra sätt tar hand om dina lokaler. Vi hoppas på att kunna ge dig bra information kring just städning av kontor men även annat som hör till ämnet. 

Trevlig läsning!